Youtube annonsering

YouTube har blivit en av de mest populära plattformarna för videokonsumtion, underhållning och utbildning. Annonsering på plattformen innebär en enorm förutsättning för att exponera din produkt och varumärke för en bred publik.

Vad är annonsering på Youtube?

YouTube har en enorm användarbas, med över två miljarder inloggade aktiva användare varje månad över hela världen. Denna stora publik ger annonsörer en stor räckvidd, vilket gör det möjligt att nå potentiella kunder i global skala. Oavsett om du riktar dig mot en mindre nischad marknad eller siktar på att nå den större massan är YouTube en utmärkt plattform för att skapa varumärkeskännedom.

På Youtube kan du marknadsföra produkter, tjänster eller innehåll genom olika annonsformat. Dessa annonser kan visas före, under eller efter en video men också i sökresultaten eller som banners på webbplatsen. Annonserna kan inriktas mot en målgrupp baserad på bland annat demografi, intressen och beteenden på plattformen.

Exempel på målgruppsinriktning för en Youtube-annons:

För ett företag som säljer kaffebönor online kan ett exempel på målgruppsinriktning vara: 

  • Demografisk inriktning: Personer i åldersgruppen 25-55 år, då denna åldersgrupp är mer benägen att vara intresserade av kaffe och kanske har en större köpkraft.
  • Intressen: Personer som har visat intresse för “kaffe”, “specialkaffe”, “kaffemaskiner” eller “kaffetillbehör” på Youtube. Detta för att nå ut till en publik som redan är intresserad av kaffe och relaterade produkter.
  • Sökordsmålgruppsinriktning: Rikta annonserna mot personer som aktivt söker efter söktermer som “ekologiska kaffebönor” eller “premium kaffebönor”.
  • Platsmålgruppsinriktning: Rikta annonserna till YouTube-kanaler eller videor som handlar om kaffe, recept på kaffe och liknande.

Genom att kombinera dessa målgruppsinriktningar kan företaget nå ut till en specifik och relevant publik som är intresserad av kaffe och potentiellt kan vara intresserad av att köpa kaffebönor online. Med ett innehåll som skapar intresse och som målgruppsinriktas rätt kan alltså engagemanget på Youtube bli stort och leda till konverteringar.

Kom igång med annonsering på Youtube

På Sociallite ME har vi stor erfarenhet av Youtube-annonsering och hjälper dig att både ta fram engagerande  innehåll, kampanjuppsättning, målgruppsinriktning och uppföljning av dina annonser på Youtube. Kontakta oss så berättar vi mer!